Nyhedsbrev 05 – Sikke en Sommertur.

I år prøvede vi noget nyt. Vi havde allieret os med Jens Mandal der er professionel Guide. Han har tidligere boet i Pilegårds Vænge, så han kendte mange af beboerne og havde glædet sig til turen.

Vi var tilmeldt 30, men to måtte desværre melde fra.

Ejendomsmægler JENS LUNDE havde igen i år givet os kr. 700 til turen, tusind tak for det.

Vi startede kl. 9:45 fra Rådhuspladsen og gik igennem det gamle København. Vi fik fyldt vores hoveder med årstal, gamle gadenavne, hvad de betød, svenskerkrigen, navne og anekdoter. Vi fik fortalt om ”Latrinerkvareret” som en vittig deltager døbte det. Vores hjerne holdt en pause på Gråbrødre Torv, hvor vi fik en tiltrængt forfriskning, så var det videre igennem København. Det vil være alt for vidtgående bare at komme ind på halvdelen af det, vi fik at vide.

En sjov ting: ved I hvor udtrykket ”stinkende rige” stammer fra?? det ved vi der var med på turen, ligesom ”Pebersvend” og ”tommelfingerreglen” og nej, I får det ikke at vide.

Vi spiste i RIZ RAZ. Der var nogen der var lidt skeptiske, da det er en vegetar restaurant, men det var de ikke, da vi bogstavelig talt vraltede derfra. Ikke én kom med kritik af maden der var helt fantastisk, vi kunne heller ikke drikke alt det der blev sat på bordene.

Derefter gik turen til Christiansborgs repræsentationslokaler, hvor vi så Nørgaards gobeliner og dronningens håndbibliotek og hvor Jens igen kom med sin store viden.

Til sidst en tur på Gl. Strand hos Thorvaldsen, hvor vi fik en kage og alt det kaffe og te vi kunne drikke. Kagen var et kapitel for sig selv, det var mere konfekt end kage, det kan anbefales, at drikke sin kaffe der, hvis man er i byen.

Så med toget hjem, jeg var hjemme kl. 17:30 så det var en lang dag.

Vi modtog meget ros for arrangementet, og selv om vi gik langt, var tempoet ikke større, end at dem der ikke gik så godt, kunne følge med. En spurgte, hvorfor der kun var én tur om året.

MEN mon ikke vi får problemer på generalforsamlingen, hvis vi sætter kontingentet op.
En stor tak og ros til Jens.

Venlig hilsen
Inger Østergaard
Formand